Webquests Glastuinbouw Onderwijs

Vanaf januari 2010 zijn 12 webquests glastuinbouw beschikbaar gekomen voor onderwijs niveau MBO 2 en 3/4. Op 18 maart 2011 is daar de webquest Zorgsystemen en certificering voor de glastuinbouw aan toegevoegd. Op 6 augustus 2012 zijn daar 3 webquests over het gebruik van plantsensoren bijgekomen.

 

Basisonderwijs (Groep 7 en 8) MBO Glastuinbouw niveau 3 en 4:
VMBO Glastuinbouw
MBO Glastuinbouw niveau 2:
Opdrachten uit de Fyto-ondernemerscheck voor MBO Glastuinbouw niveau 3/4:
Fytoquests voor MBO Glastuinbouw niveau 4:

 

 

Auteurs

De eerste 12 webquests zijn ontwikkeld door AgriHolland in opdracht van het Ontwikkelcentrum en in samenwerking met AOC-docenten.

 

De webquest Zorgsystemen en certificering is gefinancierd vanuit het KIGO-project License to produce. Het materiaal voor deze webquest is grotendeels aangeleverd door de docenten Ton van den Hoorn en Peter Dijt van Wellant College Aalsmeer.

 

De webquests over plantsensoren, licht en biologie niveau 2 zijn in samenwerking ontwikkeld met de volgende docenten: Pol Sandmann en Udo Winters, AOC de Groenewelle / Hans Mulder en Robert Soesman, AOC Oost / Marco de Lange, Groenhorst College. Deze webquests zijn gefinancierd uit de KIGO GreenSense.

 

De Fytoquests en opdrachten in de Fyto-ondernemerscheck zijn ontwikkeld in opdracht van het toenmalige ministerie van EL&I (nu EZ) en geven een beeld van het fytosanitair beleid dat Nederland voert.


Wijzigingen

Er worden regelmatig aanpassingen gedaan in de webquests, om links correct te houden. Ook worden verouderde teksten vervangen door nieuwe en vragen aangepast. Een overzicht van de aanpassingen vindt u onder Correcties.

Contact opnemen

De webquests worden regelmatig gecontroleerd op niet werkende links. Constateert u een foute link of onduidelijkheden in de vraagstelling, neemt u dan direct contact op met  of tel. 0317-467666. Via dit emailadres of telefoonnummer kunnen docenten ook de antwoorden van de webquests opvragen.